logotype
Engleski i vrtic za decu Vrabac 1
Kursevi stranih jezika za odrasle Vrabac
Engleski i vrtic za decu Vrabac 3
Engleski i vrtic za decu Vrabac 4
Engleski i vrtic za decu Vrabac 5
Engleski i vrtic za decu Vrabac 6
Engleski i vrtic za decu Vrabac 7
Engleski i vrtic za decu Vrabac 8
Engleski i vrtic za decu Vrabac 9
Engleski i vrtic za decu Vrabac 10
Engleski i vrtic za decu Vrabac 11
Engleski i vrtic za decu Vrabac 12

Telefon:+381603600344 email:office@vrabac.rs Adresa:Kralja Petra I 23, 34000 Kragujevac (Centrotekstil 2. sprat)

Крагујевац обележава “Дан младих“

Vrabac dan mladih kg 2015

 

danmladihkg2015 1

 

Помоћник градоначелника за информисање и унапређење полтике младих Обрад Турковић, на данашњој конференцији за новинаре на којој је представљен програм обележавања Дана младих у Крагујевцу, најпре се захвалио АЛТОМ-у која је у сарадњи са другим омладинским организацијама у граду, а уз подршку локалне самоуправе,направила целодневни програм који ће се у суботу 13.јуна током читавог дана одвијати у ''Заставиној башти''.

''Млади свих узраста биће у прилици да виде различите и квалитерне програме. Позивамо све грађане, и оне који имају малишане и оне који су млади, да дођу и искористе тај дана на најбољи могући начин'', рекао је Турковић. Он је додао и да је у току израда Локалног акционог плана за младе у чију израду су укључени сви они који се баве младима, и омладинске организације и институције.Када је реч о пројекту Летње сцене помоћник градоначелника за информисање и унапређење политике младих Обрад Турковић истакао је да је он у завршној фази и да ће током лета младима који се баве сценским наступом бити омогућено да тај простор користе и да се представе публици а младим Крагујевчанима да квалитетно проведу лето. Он је додао и да град Крагујевац не креира политику младх већ они сами а да је локална самоуправа ту да им помогне у реализацији њихових идеја.

Програм обележавања Дана младих у Крагујевцу почиње сутра у 19 часова у башти СКЦ-а представљањем Клуба Путника и књиге ''Бантустан'' а наставља се пројекцијом филма ''Непослушни'' и документарног филма ''Први прави женски звук''. Највећи део програм одржаће се у суботу 13.јуна од 12 часова у Заставиној башти.

Како је навела Јована Јањић промотер манифестације у дневном делу програм је прилагођен најмлађим суграђанима- представа Школе страних језика и вртића ''Врабац'', наступом балетске школе ''Аплауз'', ликовном радионицом Центра за младе Кнегиња Љубица и музичком радионицом за децу. ''У поподневном делу биће организована промоција конкурса за фотографију Фоторама 05, Аполо и ликовних уметника Србије а у вечерњем делу програма биће одржан пригодан музички програм за који улазница кошта 250 динара и биће искоришћена за организацију читаве манифестације'', истакла је Јована Јањић.