Montesori vrtić - škola stranih jezika
 +381603600344    office@vrabac.rs      

Aktuelno

Letnji dnevni kamp 2024

Draga deco i roditelji, O KAMPU Svi smo uzbuđeni zbog svih zabavnih aktivnosti koe smo planirali za leto. Iskreno se nadamo će Vaše dete u kampu stvoriti uspomene za ceo život. Vizija kampa e da obezbedi mesto gde će sva deca moći da pronađu aktivnosti kojima žele da se bave tokom kampa.
Opširnije

Letnji kamp u prirodi

Pridružite nam se na nezaboravnom letnjem kampu u prirodi! Naš kamp je namenjen deci uzrasta od 5 do 13 godina, a fokusiran je na šumsku pedagogiju i boravak u prirodi.
Opširnije

Akreditovani stručni skup Šumagogija - šumska pedagogija od ideje do realizacije

Tim predškolske ustanove Vrabac poziva vaspitače, stručne saradnike , rukovodioce u vrtićima i osnovnim školama da nam se pridruže i otkriju šta je to šumska pedagogija i kako da je primene u svom radu uz angažovanje dece, porodica i lokalne zajednice. Subota 4. mart 2023. od 10 - 14 časova; Četvrtak 23. mart 2023. od 16 - 20 časova; Subota 22. april 2023. od 10 - 14 časova;
Opširnije

Letnji kamp u Botaničkoj bašti 2022 - korisne informacije

Letnji kamp je aktivnost na otvorenom koja obuhvata brojne aktivnosti za decu tokom letnjeg raspusta. Letnji kamp se često organizuje na lokaciji daleko od kuće, gde učestvuju učenici različitih sredina. Naš kamp je ipak pristupačniji jer je dnevni, i time je oklakšano odvajanje od porodice i kuće. Deca dolaze u kamp ujutru i popodne su već sa svojim porodicama.
Opširnije

Značaj boravka u prirodi - kamp za decu u botaničkoj bašti u Kragujevcu

Pitajte bilo koga iznad 30 godina da ispriča o svojim uspomenama o igri iz detinjstva. Malo će ih biti o igri koja nije napolju. Nezavisna igra na otvorenom, raznolikost igre je ono čega se sećamo. Кako stvari stoje, malo je verovatno da će današnja deca tako pričati o svojim uspomenama . Prema jednoj studiji iz 2017.godine 21% današnje dece redovno se igra napolju, u poređenju sa 71% njihovih roditelja. Кao da te brojke nisu dovoljno loše, kada duboko zaronimo u to područje vidimo koliko je zaista malo igre na otvorenom. Jedno istraživanje Sudokrema otkrilo je da deca u proseku provode 45,5 sati ispred ekrana, a samo 5 sati vani svake nedelje igrajući se napolju. Samo 5 sati!
Opširnije

Šumska pedagogija u Šumadiji

U petak 25. februara od 11 časova organizujemo prvu radionicu za decu iz Vrtića Vrabac i otvaranje šumske igraonice u Botaničkoj bašti. PMF je podržao ideju i deo prostora Botaničke bašte ustupio za prostor šumske igraonice koja će biti dostupna svim posetiocima. Početkom novembra zvanično je otpočeo Erazmus + projekat "Vrtić pod krošnjama- razvoj šumske pedagogije" koji realizuju PU "Vrabac" sa partnerima iz vrtića Beltinci iz Slovenije. Erazmus + je jedan on najvećih programa EU koji finasira projekte mobilnosti i saradnje u oblasti obrazovanja, obuka mladih i sporta. Vrabac je po drugi put deo ovog programa čiji je opšti cilj da, kroz celoživotno učenje, podrži obrazovni, profesionalni i lični razvoj pojedinaca .
Opširnije

Vrtić pod krošnjama

Predškolska ustanova "Vrabac" u partnerstvu sa slovenačkim vrtićem "Beltinci" počela je realizaciju projekta "Vrtić po krošnjama". Osnovna ideja projekta je sprovođenje vaspitno-obrazovnog procesa u prirodi.
Opširnije

Letnji-dnevni-kamp-za-decu-uzrasta-od-6-do-12-godina-jul-2021

Letnji dnevni kamp za decu uzrasta od 6 do 12 godina Mesto : Botanička bašta Kragujevac Vreme : 05.07.2021. do 23.07.2021. radnim danima od 08 do 16:30 časova. Napomena: Za prvu nedelju kampa nema slobodnih mesta. Pitajte bilo koga iznad 30 godina da ispriča o svojim uspomenama o igri iz detinjstva. Malo će ih biti o igri koja nije napolju. Nezavisna igra na otvorenom, raznolikost igre je ono čega se sećamo. Kako stvari stoje, malo je verovatno da će današnja deca tako pričati o svojim uspomenama . Prema jednoj studiji iz 2017.godine 21% današnje dece redovno se igra napolju, u poređenju sa 71% njihovih roditelja. Kao da te brojke nisu dovoljno loše, kada duboko zaronimo u to područje vidimo koliko je zaista malo igre na otvorenom. Slično istraživanje Sudokrema otkrilo je da deca u proseku provode 45,5 sati ispred ekrana, a samo 5 sati vani svake nedelje igrajući se napolju.
Opširnije

Vanredna situacija i mere koje propisalo Ministarstvo prosvete nauke i tehnologije

Poštovani roditelji, Vanredna situacija i mere koje propisalo Ministarstvo prosvete nauke i tehnologije znače drugačiju organizacije života i rada u vrtiću. Molimo vas da se dosledno i odgovorno pridržavate propisanih mera kako bismo na pravi način prebrodili ovu vanrednu situaciju i zaštitili zdravlje i bezbednost dece i odraslih . Mi ćemo se potruditi da deca što pre prihvate i prilagode se ovim novim pravilima.
Opširnije

Klub za roditelje

U okviru kluba za roditelje funkioniše savetovalište sa ciljem da pomogne roditeljima u privazileženju vaspitnih i drugih problema i nedoumica koji se javljaju u roditeljstvu. U koviru ovog programa jedan deo je namenjen je i deci. Pegadog Maja Marković je zadužena za pomoć roditeljima a psiholog Mirjana Milčić i defektolog Tanja Žegarac za rad se decom.
Opširnije

Sarajlina 6 - igraonica Kamičak, 34000 Kragujevac
34000 Kragujevac
+381 60 3600344; +381 60 3600345;

Od ponedeljka do petka od 07:30 to 16:30