Montesori vrtić - škola stranih jezika
 +381603600344    office@vrabac.rs      

Dodatni programi

 

Klub za decu

Klub za decu je otvoren za decu predškolskog i školskog uzrasta. Programi koji se realizuju u okviru kluba su raznovrsni a u daljem tekstu možete se detaljnije informisati o njima.

 

Montesori radionice za decu

Uzrast 3 do 6 godina.

Voditelj Montesori vaspitač sa nacionalnim i internacionalnim Montesori sertifikatom Tijana Milunović.

Deca unose svetlost u svet. Gledaju u nas nevino i sa poverenjem i izvlače ljubav iz naših srca. Kako rastu, posmatraju, slušaju, istrazuju i mirišu na svet. Posmatraju nas i imitiraju dok uče da razumeju i kreću nasvoj put u osvajanje sveta. Oko 1900. godine, dr. Maria Montessori fokusirala je svoj vizionarski um i veštine posmatranja na razvoj male dece. Videla je iste stvari koje su ljudi oduvek videli, ali na potpuno nov način koji su sve promenili. Njeni uvidi i praktični pristup obrazovanju pomažu maloj deci širom sveta da preko stotinu godina ostvare više od svog potencijala. Kao što je primetila dr Montessori,a istraživanje o ljudskom razvoju od tada je potvrdilo: Prve godine ljudskog života jedinstveno su vreme u kojem se pojedinac stvara. Kada se mala deca igraju, oni rade najvažniji posao u svom životu: stvarajući osobu koju će postati. Deca su programirana od strane prirode da rastu i razvijaju se. Njihove akcije su usmerene i namenske. Pitanje koje je dr. Maria Montessori postavila je da li možemo pomoći maloj deci u njihovom rastu ili ne i pomoći im da razviju više svog istinskog potencijala. To se događa svakodnevno u hiljadama Montessori škola širom sveta. Ne mogu sva mala deca da pohađaju Montessori školu ili vrtić i imaju pristup istim iskustvima i mogućnostima. Pri tom mnogi Monotesori vrtići međusobno se razlikuju po broju originalnih materijala koje poseduju ili prema iskustvu i obrazovanju vaspitača i učitelja. Cilj radionice je da koja dolaze na radionice u našu ustanovu, koja ima višegodišne iskustvo u Montesori praksi i obilje Montesori materijala, istraže i osete drugačiju radnu atmosferu i steknu veštine za čitav život.

 

Kursevi engleskog, nemačkog i italijanskog jezika za decu i tinejdžere

Uzrast 4+ Voditelji Profesorka engleskog Marina Đorđević, Profesorka nemačkog Milena Ristić Profesorka francuskog Marina Radović Paunović Profesorka engleskog i italijanskog Jelena Novaković Vrabac škola jezika je počela sa radom kao škola jezika za decu. Najviše polaznika je učilo i uči sa nama engleski jezik. I dalje su naši omiljeni polaznici deca jer ipak su oni najradosniji, najveseliji učenici. Poslednjih godina sve veše interesovanje vlad i za učenje drugih jezika pa već 5 godina imamo kurseve nemačkog i francuskog za decu. U radu se oslanjamo na Montesori materijale kao i na udžbenike renomiranih i proverenih izdavača. Decu pripremamo i za polaganje međunarodno priznatih ispita u Britanskom savetu, Gete institutu i Italijanskom kulturnom centru. Ipak preoteklih godina često smo radili i radimo sa odraslima i zato izdvajamo specijalizovane biznis kurseve u fabrikama Fijat Krajsler Auromobili Srbija i Sidžit gde smo radili sa menadžerima na vodećim pozicijmama i pomogli im da usavrše svoja znanja engleskog, italijanskog i srpskog jezika.

 

Radionice za decu - Vrabac

Kreativne radionice

su namenjene našim Vrapčićima da razvijaju kreativnost, da usavršavaju umetničke, socijalne i druge veštine.

Vrabaonice karakterise upotreba recikliranih i prirodnih materijala bezbednih za decu, životnu i radnu sredinu. Glina, karton, papir, prirodne boje, plastelin itd.

Takođe sve aktivnosti su prilagođene Montesori pedagogiji.

Vrapčići u prirodi

Radionice u prirodi

Kada se stvore odgovarajući uslovi organizujemo radionice na otvorenom za decu.

Često organizujemo radionice u bašti, izučavanje biljaka itd.

Boravak u prirodi pozitivno utiče na psihofizički razvoj deteta.

 

Sarajlina 6 - igraonica Kamičak, 34000 Kragujevac
34000 Kragujevac
+381 60 3600344; +381 60 3600345;

Od ponedeljka do petka od 07:30 to 16:30