Montesori vrtić - škola stranih jezika
 +381603600344    office@vrabac.rs      
Erasmus plus projekat EU

 

Vrtić pod krošnjama

Vrtić pod krošnjama

Predškolska ustanova Vrabac u partnerstvu sa slovenačkim vrtićem Beltinci počela je realizaciju projekta Vrtić pod krošnjama

Osnovna ideja projekta je sprovođenje vaspitno-obrazovnog procesa u prirodi. Pored toga želimo da omogućimo deci da provode više vremena na otvorenom, gde su deca opuštena, lako uče i bolje se fizički i mentalno razvijaju, dok istovremeno stiču održiv i pozitivan odnos prema prirodi. Projektom želimo da unapredimo profesionalne veštine vaspitača kroz međunarodnu saradnju. Tokom projekta bavićemo se uporednom analizom rada sa decom u urbanom i seoskom okruženju. Želimo da kod dece i njihovih porodica izgradimo pozitivan stav prema priordi kao i da to znanje bude trajno.

 

Završen je Erazmus + projekat

Završetak projekta Erasmus+

Preškolska ustanova Vrabac je 12. decembra obeležla završetak Erazmus + projekta "Naš put do znanja". Tokom radionice koju smo organizovali za kolege iz lokalnih predškolskih ustanova i osnovnih škola, podelili smo naše iskustvo od početne ideje, pisanja projekta, realizacije i naravno sa me mobilnosti, sa obuke obavljene u Italiji i posmatranja posla u Nemačkoj. Učesnice su predstavije projekat putem prezentacija i fotogragija, kao i primerima aktivnosti koji su postali svakodnevna praksa u radu sa decom. Podršku radionici je pružio centar za obrazovanje Kragujevac. Svi učesnici su dobili potvrdu za sate stručnog usavršavanja u okviru ustanove.

 

Naš put do znanja

Kursevi stranih jezika za decu

U okviru projekta "Naš put do znanja" koji se finansira u okviru Erazmus + programa Evropske unije članivi tima Vrabac boravili su u Italiji na obuci za primenu Montessori pedagoije u učenju engleskog jezika.Takođe tokom trajanja mobilnosti učesnice su posetile jedan Montesori vrtić. Ova obuka predstavlja važan korak za napredak našeg tima a samim tim i dece koja su u naškoj predškolskoj ustanovi i deci koja pohađaju kurseve za učenje engleskog jezika u našoj školi. Na sastanku održanom po povratku sa mobilnosti učesnice su podelile utiske sa ostatkom tima. Dobro raspoloženje i motivacija doprineli su mnogim predlozima i idejma za različite programe i aktivnosti za narednu školsku godinu.

Svetogorska 1/a u prostorijama vrtića Aviončić
34000 Kragujevac (Areodrom)
+381 60 3600344; +381 60 3600345;

Od ponedeljka do petka od 07:30 to 16:30