Montesori vrtić - škola stranih jezika
 +381603600344    office@vrabac.rs      

Kursevi francuskog jezika

Ko govori Francuski jezik lako može da nađe sagovornika. Naime, najromantičnijim jezikom na svetu sporazumeva sa gotovo 400 miliona ljudi, a trećina njih živi u Evropi. Ako ste se zaputili u Francusku tečno znanje engleskog jezika neće vam pomoći.
Francuzi su, naime, poznati kao brižni čuvari svake svoje reči i ni najmanje ne mirišu ako im se neko obraća na jeziku koji nije njihov maternji. Francuski jezik je melodičan i lak za učenje. Kada savladate „kotrljanje” slova R, ako imate iole sluha, učenje će vam biti pesma. A imaćete mogućnost da je „pevušite” u čak 58 zemalja. Toliko je, naime, država u kojima se ovaj jezik, kao zvanični ili pomoćni, govori.
ZNANJE FRANCUSKOG JEZIKA posebna je preporuka onima koje posao vodi u Brisel ili sarađuju sa zvaničnicima Evropske unije. Iako je francuski samo jedan od zvaničnih jezika Evrope, nezvanično je to zapravo jezik evropske administracije. Činjenica je da najveći broj „činovnika” Evropske unije govori upravo francuski.

Škola jezika Vrabac pripremila je zato kurseve francuskog jezika svih nivoa – od početnog do konverzacijskog. Nastava je prilagođena potrebama polaznika, kao i uzrastu. Odvija se u malim grupama ili individualno u zavisnosti od želje učenika.

Intenzitet je, kao i program, moguće prilagoditi potrebama polaznika, pa su tako u ponudi i intenzivni kursevi za one koji žele da nauče francuski jezik u što kraćem roku.


Zašto učiti francuski jezik?

Francuski jezik pripada grupi romanskih jezika i maternji je jezik za 110 miliona ljudi širim sveta, dok se njime služi još 390 miliona pripadnika ljudske populacije. To je službeni jezik u 28 zemalja, dok se može čuti u čak 57 zemalja širom sveta.

Da li ste znali da je francuski jezik zvanični jezik EU, kao i mnogih međunarodnih organizacija? To je treći najrasprostranjenji jezik u Evropi (posle engleskog i nemačkog). Dok je početkom XX veka, francuski bio jezik diplomatije, kolonijalnih sila i „visokog društva“, danas se ovom jeziku pripisuju titule jezika ljubavi, mode i kulture.

Takođe, poznavanjem ovog svetskog jezika, otvaraju vam se mnoge mogućnosti širom Srbije i sveta. Možete postati jedan od stipendista francuske vlade i mnogih programa međunarodne razmene studenata, možete raditi u francuskim kompanijama zastupljenim u Srbiji, oprobati se u turizmu, ili pak otkrivati šarenilo bogate francuske kulture, umetnosti, istorije i geografije, otputovati u grad ljubavi i neposredno upoznati raznolikosti zemlje umetnosti, sira i vina.

Ako ste radoznali, volite da putujete i da učite, ako volite život, umetnost (muziku, film, književnost), ne propustite uzbudljivo putovanje na koje vas vodimo kroz ovaj kurs francuskog jezika i kulture.

Ocekujemo vas u martu,

Tim škole stranih jezika „Vrabac“

Sarajlina 6 - igraonica Kamičak, 34000 Kragujevac
34000 Kragujevac
+381 60 3600344; +381 60 3600345;

Od ponedeljka do petka od 07:30 to 16:30